Sergio Hamerslag (klarinet/esklarinet) raakte op 11-jarige leeftijd helemaal in de ban van de klarinet. Door een ledenwerfactie op de basisschool begon hij met klarinetles van Gerrit de Weerd bij de plaatselijke harmonie en werd hij 4 jaar later aangenomen in de jong talent klas van het Conservatorium van Amsterdam bij Herman Braune. 
Tijdens zijn studie nam Sergio deel aan cursussen en masterclasses bij onder andere Karl Leister, Richard Stolzman, Ralph Manno en Sabine Meyer. Acht jaar later sloot hij zijn ‘Master in Music’ cum laude af bij Harmen de Boer.

Na orkestervaring op te hebben gedaan in diverse jeugd- en professionele orkesten in binnen- en buitenland, werd hij in 2009 aangenomen als basklarinettist in het Radio Filharmonisch Orkest.

Sergio woont met zijn vriendin en twee katten in Hilversum. Naast de klarinet gaat veel van zijn tijd zitten in diverse klussen in zijn nieuwe huis, wat hem in het NAKK de bijnaam ‘kluskoning’ opleverde. Tevens houdt Sergio van hardlopen, skiën en heeft hij al zijn gehele leven een interesse in treinen.