Nieuw Amsterdam

Wij brengen een programma over de Nieuwe Wereld. New York, New York, met zijn vele muzikale invloeden. Bernstein's West side story, maar ook Dvořák en Gershwin roepen een bruisend Wereldstadgevoel op.  

Ode aan Amsterdam

Het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet brengt een ode aan haar eigen Amsterdam.Tijdens dit concert gaat u op expeditie door de geschiedenis van deze bijzondere stad en daalt u af in de meest intieme plekken van haar muzikale ziel. Deze blijkt veel verschillende gezichten te hebben! Zo is het perspectief op Mokum van een Oost-Europese straatmuzikant volslagen anders dan dat vanuit de klassieke Concertgebouwtraditie en zorgt de visie van de in Amsterdam woonachtige Argentijnse componist Diego Soifer voor een andere invalshoek dan de romantische stadsschetsen van "good old" Wim Sonneveld. Voor de één is Amsterdam het Venetië van het Noorden, voor de ander is de stad zijn eigen drugsparadijs. Amsterdam is een draaiorgelhoofdstad, een multiculturele smeltkroes en voor weer een ander de plek om jaren op een parkeervergunning te wachten. Het NAKK laat zich alle Mokummers welgevallen en brengt een muzikale ode aan de stad.

West Side Story

Wij brengen samen met violiste Nadia Wijzenbeek onze eigen versie van de West Side Story van Leonard Bernstein. Het verhaal wordt ondersteund door gedichten van dichter Robert Grijsen. 

Leipzig

Een programma rondom deze muzikale Duitse stad waar zo veel prachtige muziek vandaan komt. Neem Gustav Mahler, Richard Wagner, Robert Schumann en de opper Leipziger muzikant Johan Sebastiaan Bach mag natuurlijk ook niet ontbreken.